• Kebitaraan Memanah

Salah satu kebitaraan bagi Sek. Men. Imtiaz YT Dungun ialah Kebitaraan Memanah. Pelbagai program telah di adakan di sekolah bagi memantapkan kelab memanah sekolah.
  • Kebitaraan bahasa arab

Satu lagi kebitaraan bagi Sek. Men. Imtiaz YT Dungun ialah Kebitaraan Bahasa Arab. Demi memartabatkan Bahasa Arab di kalangan pelajar, pelbagai program di adakan bagi menarik minat pelajar untuk memperkasakan lagi bahasa ini.

Pertandingan Debat Kebangsaan

Debate BMTahniah kepada team Debat B.Melayu kita berjaya mewakili Terengganu untuk ke peringkat Kebangsaan di Pulau Pinang esok 24 Mei 2015. Di sebelah kanan pula adalah team Debate Bahasa Inggeris dari SMKTIZ Dungun yang juga berjaya mewakili Terengganu ke peringkat Kebangsaan. Semoga Berjaya anak-anak Imtiaz dan Aizek!